Kan uw bezoek aan het Gemeentehuis wachten? Stel uw bezoek dan uit!
Voor diensten van Burgerzaken kunt u alleen nog langskomen op afspraak.
Meer informatie vindt u op de pagina Coronavirus (COVID-19).

Lion

Gratis hulp van de energiecoach voor minima

Zo'n 10% van de huishoudens in Nederland heeft moeite om de energierekening te betalen. In Leeuwarden gaat dit om zo'n 5.000 huishoudens. Met het oog op de verhoging van de energiebelasting ligt hier in Leeuwarden een grote uitdaging. Hoe helpen wij deze inwoners bij de uitdagingen rondom de energietransitie. Kortom hoe maken we de energietransitie socialer?

Sinds 2017 is de gemeente Leeuwarden gestart met de inzet van een energiecoach voor minima. Deze energiecoach komt gratis en vrijblijvend langs bij huishoudens met een smalle beurs om hen te helpen bij het verlagen van de energierekening. De coach komt langs met gratis praktisch advies en biedt een aantal gratis energiebesparende diensten aan. Het pakket aan gratis diensten bestaat uit het energiezuinig laten afstellen van de cv-ketel, het laten dichten van kieren en gaten en het monitoren van het energieverbruik.

De eerste minimahuishoudens besparen soms al meer dan €300,- per jaar op hun energierekening. Daarnaast ervaren ze meer comfort en gaan ze een stuk bewuster om met hun energieverbruik.